Paardenopfok

Paardenopfokbedrijf Ebbers verzorgt de opfok van uw paard/pony zowel in zomer- als de wintermaanden. In de zomer staan de paarden dag en nacht in de wei. In de winter worden ze gestald in loopstallen en worden ze dagelijks afwisselend in een paddock of in de verharde uitloop gelaten.

 Loopstallen

Wat is opfok?
Bij paardenopfokbedrijf Ebbers worden de jonge paarden in groepen gehuisvest. De groepen worden gerangschikt qua leeftijd en geslacht. De groepen bestaan uit 8 tot 18 paarden, zodat ten allen tijde controle gehouden kan worden. Zo worden zieke dieren op tijd herkent en kan de dierenarts erbij gehaald worden.

Waarom opfok?
Opfok is belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge paarden. Ze leren wat rangorde is en dat is zeer belangrijk voor de verhouding tussen trainer en paard. Ook leren ze spelen met soortgenoten, zodat ze sociale contacten opdoen wat ook weer belangrijk is voor het paard in zijn verdere leven.

Röntgenologisch keuren
Wij bieden eens per jaar de mogelijkheid om uw paard röntgenologisch te laten keuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Weidegang